При спецакция хванаха двама военни с дрога

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
13:58 / 08.12.2016
2501
На 06.12.2016 г., след сигнал, получен в ОДМВР - Варна, е планирана и около 16:20 ч. е проведена полицейска операция по противодействие разпространението на наркотици. 

На улица в района на Образцов дом във Варна, служители на ОД МВР - Варна предприели полицейска проверка на 36-годишен мъж от Варна, при която е установено, че същия е военнослужещ. На място е извикана оперативна група от Регионална служба "Военна полиция" - Варна и при извършените от тях процесуално- следствени действия в мъжа са намерени и иззети пакетче с кристалообразно вещество и пакетче със суха тревиста маса. 

Направените на място полеви наркотестове показват, че откритите вещества реагират съответно на марихуана и амфетамино производно. При процесуално - следствени действия в дома му са намерени и иззети 3 пликчета с кафеникави кристали, 14 пликчета, съдържащи съцветия кафяво-зеленикава тревиста маса и пликче с розово прахообразно вещество, реагирали при наркотеста съответно на хероин, марихуана и амфетаминно производно. 

Намерени и иззети са и три везни. 36-годишния мъж е задържан за срок до 24 ч. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РС "Военна полиция" - Варна и се извършва разследване под надзора на Военно-окръжна прокуратура Сливен.

Същия ден, към 19:00 ч., на улица в района на спирка "Нептун", криминалистите предприели проверка и на шофьор на "Мерцедес" и неговата спътница, минути след като 35-годишният варненец паркирал колата. Оказало се, че той също е военнослужещ. На мястото е извикана оперативна група от Регионална служба "Военна полиция" - Варна, а при обиска и претърсването в мъжа са намерени 5 пакетчета с бяло прахообразно вещество, което при направения полеви тест реагира на наркотично вещество кокаин. 

В дома на придружаващата го 34-годишна жена е открита пластмасова кутийка, съдържаща таблетки кокаин. Мъжът е задържан за срок до 24 ч. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РС "Военна полиция" - Варна и се извършва разследване под надзора на Военно-окръжна прокуратура Сливен. Работата по двата случая продължава.

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Борисов: Петков казваше "Тагарев е нашето знаме", но сега пък го ...
Страшен потоп в наш областен град
Педиатър успокои: Ваксината за коклюш е напълно безопасна за брем...
Страната ни с рекордно нисък износ на ток за първите месеци: Спад...
Доклад на ЕК буквално ни уби с констатация за разликата бедни-бог...
Страшен порой се изля над столицата


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).