Предложение: Строителството на велоалеи да е задължително при пътен ремонт

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (7)
15:22 / 11.06.2015
2958
Общините да бъдат задължени да изграждат велоалеи и тротоари при извършването на ремонт на основни пътни артерии в населените места. Това предвиждат промени в Закона за устройство на територията, които седем депутати от Реформаторския блок предлагат, предаде БГНЕС.

При изпълнение на ремонтните дейности, там, където липсват, ще трябва да бъдат изградени и тротоари, гласят друга част от предложенията, които вече са депозирани в деловодството на Народното събрание.

Вносителите искат още, ако предложението им бъде прието от мнозинството, то да се отнася и за всички започнали процедури за ремонт на улици, за които все още не е издадено разрешение за строеж.

Велоалеи и тротоари ще трябва да се строят по тези улици, за които това е предвидено в съответния устройствен правилник на територията. В случая, ако предложението влезе в сила, то ще се отнася преди всичко за главните улици на големите градове, както и за основните пътни артерии в кварталите и в по-малките населени места.

Според вносителите с предложенията им Общините ще бъдат стимулирани "да извършват комплексни ремонти и рехабилитация на уличната мрежа, а не да се действа "на парче".


Виж коментарите (7)
Още новини от Национални новини:
Обрат: Сложиха таван на надценката на някои видове хляб
Нова промяна при изплащане на обезщетения за безработица
Решиха: Без реклама на хазарт в медиите
Какво е крипто стейкинг и защо инвеститорите го харесват?
МВР напомниха важна информация преди голямото пътуване за празниц...
Няма да връщат казармата в България


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).