Предлагат спа процедурите да се заплащат от Здравната каса

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
17:31 / 27.09.2016
2934
По предложение на Българския съюз по балнеология и спа туризъм, съвместно с Министерството на здравеопазването се подготвят промени, свързани със синхронизирането на законодателството ни с това на останалите европейски държави, за да може балнео и спа процедурите да се заплащат от здравните каси на европейските страни. 

Това съобщи Стефан Шарлопов,председател на съюза по време на Третия годишен конгрес на организацията в курорта "Свети Константин и Елена" край Варна.

Президентът на Европайската спа асоциация Тиери Дюбоа каза,че практиката в различните европейски страни е различна в тези случаи и затова се надява Европейския парламент да препоръча на страните-членки да я синхронизират и по този начин гражданите им да могат да използват възможностите на балнеологията при равни условия.

От Министерството на туризма съобщиха,че след приемане на наредбата за критериите за откриване на спа центрове, от 260 спа хотела у нас, 106 вече са подали искания за сертифициране.



Източник: БНР

Виж коментарите (4)
Още новини от Национални новини:
Дезинформацията е най-вече за ваксините срещу коклюш
Бойко Борисов за ПП/ДБ: Аз няма да преговарям с тези хора повече
Делян Добрев за заплатите на борда на НЕК: Взимат по 5-6 хил. лв....
Главчев се отказва от заплата като министър, ще получава само 11 ...
Meteo Balkans с много лоша прогноза
Вирусите, от които да се пазим тази пролет


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).