Предлагат поскъпване тока с 1.7% за Пловдив и региона от 1 юли

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (31)
08:44 / 31.05.2011
3733
Държавната комисия за енергийно и водно регулиране ще разгледа промяна на цените на електроенергията от първи юли. Предложението на работната група е токът да поскъпне между 1,2 и 1,7 на сто. Граждански организации заплашват с протести, ако това се случи. Според тях, в условията на кризата, дори минималното поскъпване може да се окаже непосилно за хората и ще повлияе допълнително върху инфлацията.

Недоволни са и самите електроразпределителни дружества, тъй като преди около два месеца те поискаха от регулатора да им разреши доста по-сериозно поскъпване на крайните цени от над 10%. След това прогнозите паднаха до 5%, за да се заговори най - накрая за увеличение между 1 и 2 на сто. Окончателните тарифи ще бъдат приети в края на юни.

Така от първи юли две трети от жителите на страната ще плащат повече за електричество. Според прогнозите на ДКЕВР токът за абонатите на EVN в Югоизточна България ще поскъпне най-много - с 1,7%. В Западния регион, клиентите на ЧЕЗ ще плащат с 1,3 на сто повече, а за Е ОН - в Североизточната част на страната поскъпването ще е с 1,2 на сто.


Виж коментарите (31)
Още новини от Национални новини:
Смъртта на 5-годишно дете разтърси Южна България
Днес ни удря ново слънчево изригване
Кметът на Омуртаг пак го закъса
Вижте новата минимална заплата за най-ниската академична длъжност...
Кметът на Омуртаг пак го закъса
На много българи, които изпращат пратки с наложен платеж, ще им б...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).