Предлагат агнета на лизинг за Великден, пазят ги дори със СОТ

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (10)
10:02 / 21.02.2012
3699
Все по-дефицитното агнешко месо накара предприемчиви стопани да измислят нови оферти. На места покрай фермите и дори оборите те разлепиха обяви, че продават великденски агънца на разсрочено плащане.

Първоначалната вноска е 10 лв., а уговорката е на място за колко месеца и на каква цена ще се изплати традиционното великденско агне и в зависимост от теглото. В момента повечето от зимните агнета нямат и десет килограма, но по-заможните вече си платиха на цени от 100 до 150 лв. за бройка, признаха стопани от Семчиново и Варвара. Единственото условие било стопанинът да разфасова пред клиента агнето и да го продаде готово за фурната.

Във Велинградско овчарите масово търсят услуги дори на СОТ заради опасността от крадци. Около кошарите те предупреждават, че са поставили капани за вълци и лисици, в които може да попаднат и нощни мераклии за агнета и ярета.

Източник: в. "Стандарт"


Виж коментарите (10)
Още новини от Национални новини:
Смъртта на 5-годишно дете разтърси Южна България
Днес ни удря ново слънчево изригване
Кметът на Омуртаг пак го закъса
Вижте новата минимална заплата за най-ниската академична длъжност...
Кметът на Омуртаг пак го закъса
На много българи, които изпращат пратки с наложен платеж, ще им б...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).