Правителството награди със стотици милиони общини на БСП и ДПС

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (9)
11:09 / 06.02.2014
5103
Над 200 проекта в ръководени или подкрепени от БСП общини и над 96 на ДПС получиха основния дял от 289 млн. лв., които бяха отделени за местната власт по програма "Растеж и устойчиво развитие на регионите".

Както Plovdiv24.bg още вчера писа Пловдив, за разлика от другите големи градове, няма да получи нито лев за проектите, по които е кандидатствал.

Правителството на тройната коалиция БСП, ДПС и Атака не одобри за финансиране нито един от пловдивските проекти.

За сметка на това удобните общини около града, които задушават и спират развитието на Пловдив, получават огромно финансиране.

Така например село Маноле получава колосалните 5 милиона лева за земеделско училище. Асеновград получава 600 000 за реконструкция на пазара си. Лъки получава 1 милион за реконструкция на улици и осветление. Садово получава близо 2 милиона за зони за обществен отдих.

Като цяло са финансирани множество проекти, като отпуснатата обща сума за област Пловдив е над 13.5 милиона, но нито лев от тях не е за Пловдив.

Общини, в които кметовете са от ГЕРБ, са спечелили близо 50 проекта, въпреки че партията взе най-много гласове на местните избори през 2011 г. Това показва справка с гласуваните вчера от кабинета проекти по инвестиционната програма. 

Очаквано общини, в които кметовете са от БСП и ДПС или подкрепени от тях, се оказаха големите печеливши от новата инвестиционна програма на правителството "Растеж и устойчиво развитие на регионите".

Повечето от проектите са за реконструкция на общински пътища, изграждане на водопреносна мрежа, построяване на спортни зали и паркове. Сред най-скъпите проекти е проектът на Кюстендил "Акрополът на Пауталия - пътешествие през вековете" за над 5 млн. лв. Дупница ще получи 4.5 млн. лв. за спортна зала "Марек". Футболен клуб "Лудогорец" също ще спечели от инвестиционната програма. Предвижда се 3 млн. лв. да бъдат дадени за модернизация на стадион "Лудогорец Арена". В Русе пък е предвидено да се изгради бизнес център за 7 млн. лв.

Виж коментарите (9)
Още новини от Национални новини:
МО: България няма да изпраща военнослужещи в Украйна
Борисов: В името на България сме длъжни да съставим правителство
Карлово получава 10 млн. лв. за справяне с щетите след наводнения...
Шест деца от Пловдив си разделят 6000 лева от държавата
ДЗЕС 7: Ротацията се допълва с диверсификация на културите за изп...
100 млн. лева от бюджета за национална детска болница


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).