ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Правителството на път да провали още един голям проект на Пловдив!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:25 / 04.07.2014Коментари (18)13875
Ще се превърне ли Пловдив постепенно в града на недовършените големи проекти? Този въпрос стои на дневен ред, след като поредното мащабно начинание е на път да бъде замразено заради мудността на държавната администрация. Става дума за Цар Симеоновата градина и по-специално за езерото с Пеещите фонтани. 

Има ли опасност след стадион "Пловдив", спортната зала на Колодрума, стадион "Христо Ботев" и паркът в центъра да остане недовършен? Plovdiv24.bg попита автора на проекта арх. Петко Прокопиев, който обясни как стоят нещата:

"С отпадането на идеята за подземен паркинг проектът в тази си част трябваше да се преработи. Направихме го и го представихме в Общината, а в момента е внесен в Министерството на културата за съгласуване с Националния институт за недвижимо културно наследство (НИНКН), но все още нямаме отговор. Казаха ми, че принципно становището ще е положително, но де факто нямаме черно на бяло нищо. 

В момента тази поръчка за езерото е спряна заради липсата на въпросното одобрение. А процедурата е доста тромава и тежка - проектът се изпраща в НИНКН, там изготвят становище и го връщат обратно в министерството. Те от своя страна трябва да го приемат и министърът да го подпише. Едва тогава влиза на Експертен съвет в община Пловдив.

Другото, което може да отнеме време, е анексирането на договорите между Общината и управляващия орган. Имам опасения, че сроковете напредват, а знаете, че след месеци ще има избори, смяна на министри, което също отнема време. 

В момента от трите позиции по проекта за реконструкция на Цар Симеоновата градина не се работи само по езерото - по зелените площи, осветлението и останалите неща дейностите не са спирали. 

Детските площадки например са готови, но не можем да ги пуснем, защото трябва да бъде завършен целият обект. Има срокове по тези програми - през май догодина трябва да сме приключили по програма "Зелена и достъпна градска среда". 

Ако не искаме да се провали всичко, трябва дотогава да сме готови. Никой не печели от провала на този проект и се надявам да го завършим навреме", изчерпателно обясни Прокопиев. 


Още по темата: общо новини по темата: 244
27.12.2023 »
24.09.2023 »
13.07.2023 »
30.03.2023 »
26.02.2023 »
11.01.2023 »
предишна страница [ 1/41 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Така управлява" комуниста "Като не ди вкарахме по затворите като му беше времето сега ще им търпим простотиите.
0
 
 
Май Съединението е било идиотски факт и грешка
+8
 
 
Защо "ще се превърне ли"? От идването на власт на утайката на обществото през 1944 г. Пловдив веднага се превръща в града на нереализираните проекти и това не се променя и до днес, защото същата шайка на най-ниските, необразовани и крадливи слоеве продължава да управлява. Въжени линии между тепетата, исторически музей до Понеделник пазара, плавателна Марица, модерен градски стадион, разкриване на богатствата на Главната с подземна улица, дворец на спорта, оперна зала, лифт до Х. Здравец и какво ли още не, за което тук няма да стигнат и две страници изброяване. Новите недовършени строителни площадки са просто черешката на тортата, която е в хладилника вече 70 години. Можем само да гледаме красивите черно-бели фотоси от началото на 20-ти век и да се борим онази приказка за Пловдив да се случи отново.
+7
 
 
Спокойно, предсрочните избори идват - червените си заминават, лилавите идват и всичко ще се нареди за града ни ;)
+15
 
 
Само две думи мога да кажа: "ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ" , но пилците се броят на есен. Много се смяха на магистралите на Бат Бойко, но досега да беше завършил всички обекти в Пловдив + бул. Васил Априлов и Руски. След червените и потоп. Това е поредната национална катастрофа заради комунистите!
+4
 
 
Какъв беше проблема да е с подземен паркинг. Сега ако не бяха мрънкали всички работата щеше да върви, а не да се преработва проект.
+9
 
 
Правителството , всички пари за свещи да си ги дадът .
+7
 
 
Спокойно. Есента ГЕРБ идва на власт и бате Бойко пак ще реже ленти. За разлика от БСП и другарите им, той обича Пловдив и няма да го пренабрегне. Доказвал го е вече много пъти. ;)
+3
 
 
Не знаех, че е отпаднала идеята за подземен паркинг - това поне е чудесно! Сега ако вземат да довършат останалото, ще е добре. А кръговото на водната палата е поредния идиотизъм.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Първа лига, сезон 2023/2024
Тежка катастрофа в столицата: Момче и момиче са загинали!
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: