Политолог: Не трябва да се хвалим с парите от ЕС, те са като социални помощи

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:07 / 22.07.2020
2156
"ДПС е в сложна ситуация - от една страна гласува като опозиция, от друга страна, по твърдение на Бойко Борисов, има трима министри във властта. Друг е въпросът какво правят в правителството. Ако тези три министерства са посочени от координаторите на ГЕРБ, че са част от ДПС, трябва сериозно да се замислим кой стои зад властта". Това заяви политологът Димитър Аврамов пред БТВ. 

"Този парламент вече се е изчерпил. У нас всичко е "изключителна заслуга на Бойко Борисов и на правителството". Това е така, защото те го казват. Държавата е в добър период и се развива, но не е добре да се хвалим с парите от ЕС, защото те са като социални помощи. Ако ги махнат, ще сме на минус. Ако властта иска да остане, трябва да намери път към протестиращите. Много е вероятно да имаме втори кабинет на ГЕРБ", каза още Аврамов.

Това, което се случва в момента, е сериозно. Протестите са сериозни и не трябва да бъдат подценявани. Около 400 000 души са участвали по някакъв начин в протестите, не по едно и също време, но това сочи, че недоволните са много, пресметна социологът Кънчо Стойчев.

Поводите за протестите са много, но основната причина е, че България е на последно място в Европа по развитие по всякакви параметри, което не се е случвало дори по време на социализма, смята Стойчев, който даде за пример Румъния, където има негов персонал и минималната заплата там е двойно по-голяма от тази в България.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Обявиха прогнозата за времето за следващите дни, по-добре не приб...
Рибари хванаха шаран шампион за Гинес
Тапата на АМ "Тракия" продължава, колите изчакват на място
Почина Петя Ставрева
Кошмарен трафик на някои от граничните пунктове
Специалисти от "Мама и аз": Президентът Радев е в дълбоко вътрешн...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).