Показаха разширен списък с лица и фирми на санкционираните от САЩ българи

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:01 / 15.06.2021
5351
Министерството на финансите публикува списък на лицата, които попадат или потенциално биха попаднали в обхвата на санкциите, наложени от Службата за контрол на чуждестранните активи (OFAC) на министерство на финансите на Съединените американски щати.

В разширения списък, който министерството на финансите публикува, са включени физическите лица, които попадат и потенциално биха попаднали в обхвата на санкциите, наложени от OFAC, асоциирани лица, а именно: "всички съдружници, акционери, управители и членове на органи за управление и контрол на юридическите лица, включени към момента и за последните 5 години“. Списъкът е съставен на база информация, която е налична и проверена до момента от органа и обхваща периода от 2016 г. до 2021 г.

Лицата, включени в списъка, са съдружници, акционери, управители и членове на органи за управление и контрол на юридическите лица, а именно: "всички физически и юридически лица, притежавани, контролирани или управлявани през последните пет години от лицата, включени в списъка на OFAC“. Лицата са участвали в повече от едно дружество и са с установена безспорна свързаност с физически и юридически лица от списъка по т. 1 "а“.

Списъкът може да бъде допълван или коригиран при получаване на нови данни или факти, както и съгласно буква "в“ от решението - всички физически лица и юридически лица, допълнени по реда на т. 4, а именно: Държавната агенция "Национална сигурност“ (ДАНС) и Националната агенция за приходите (НАП) предприемат постоянни мерки за установяване на степента на свързаност на лица с лица от списъка по т. 1 и предлагат на постоянната работна група допълване на списъка, в случай че се установи свързаност или изключване от списъка на лица, в случай че свързаността е прекратена.

Виж коментарите (0)

Още по темата (88):
12.06.2023 Горанов: Не съм горд, че съм в "Магнитски", но мисля, че американските власти са подведени
18.02.2023 Борисов знаел, че Владислав Горанов ще е в списъка "Магнитски"
15.02.2023 Доц. Любенов: Редица държавни органи бяха превърнати в бухалки
15.02.2023 Доц. Любенов за "Магнитски": Този списък е доказателство, че България има сериозни проблеми с корупцията и престъпността
13.02.2023 Владислав Горанов: Разбира се, че съм член на ГЕРБ
13.02.2023 Зарков за "Магнитски": Няма време време за скатаване
Още новини от Национални новини:
"Сиела Норма" ще осигурява машинния вот на изборите
Синът на известен наш бизнесмен обяви: Без да се замислих, приех ...
Главчев: Финансирането за държавната детска болница е осигурено
Голяма банка предупреди своите клиенти
Габриела Пеева: Обвинена съм в нещо, което не съм сторила
Хотелиери от Гърция: Има цели хотели, заети от български туристи ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).