Подсъдим си позволи да направи аудиозапис по време на заседание, излезе му солено

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:50 / 01.04.2022
2059
Варненският апелативен съд наложи глоба в размер на 500 лв. на подсъдим за това, че направи непозволен аудиозапис на открито съдебно заседание.

Председателят на съдебния състав констатира, че преди оттеглянето на състава на тайно съвещание подсъдимият е поставил мобилния си телефон на банката с микрофон, обърнат към съда. Служителите на Областна дирекция "Охрана“ извършиха проверка за извършен нерегламентиран запис, за който не е било направено изрично искане, по което съдът да се произнесе. След като констатира наличие на запис на телефона на подсъдимия, председателят на състава намери стореното за грубо нарушение на реда в залата и наложи санкцията.

Разпореждането е по нормата на Наказателно-процесуалния кодекс, според която председателят на състава ръководи съдебното заседание така, че да се осигури обективно, всестранно и пълно изясняване на обстоятелствата по делото, както и точно спазване на закона. Съгласно закона, председателят на състава поддържа реда в съдебната зала, като за груби нарушения може да налага глоба до 500 лв. на всеки присъстващ.

След тайното си съвещание, чийто нерегламентиран аудиозапис бе възпрепятстван, Апелативният съд постанови оправдателна присъда спрямо подсъдимото за лихварска дейност лице.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Предлагат по-тежки закони за пияни и дрогирани шофьори
Ще има ли поскъпване на шезлонгите и чадърите, говори министърът
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).