Почина още една талантлива и успешна българка!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
21:07 / 15.08.2021
258698
Почина още една талантлива и успешна българка! Напусна ни известната оперна певица Соня Немирова. Тя е съпруга на известния оперен режисьор Евгени Немиров и майка на най-успешната жена оперен режисьор в света Вера Немирова.  Поклонението ще се състои на 19 август от 11,00 часа в църквата "Света София".

Соня Немирова е сред водещите имена на българския оперен театър. Тя дебютира на сцената на Варненската опера на 15 март 1970 г. в ролята на графиня Марица от оперетата "Графиня Марица" от Имре Калман. Там се запознава и с бъдещия си съпруг - оперния режисьор Евгени Немиров, син на писателя Добри Немиров.

След смъртта на Евгени Немиров на 7 октомври 1981 г. Соня Немирова е ангажирана през 1982 г. в Операта на Рощок и заедно с дъщеря си Вера Немирова заминават за Германия. След 1989 г. Соня Немирова преподава пеене в Берлинската консерватория.

През последните години Соня Немирова работи в подкрепа на творческите проекти на дъщеря си и е драматург на много от тях - оперната режисьорка Вера Немирова, която от 1998 г. започва самостоятелна режисьорска дейност с постановки в Германия, Австрия, Швейцария, Латвия, Румъния и България.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Предлагат по-тежки закони за пияни и дрогирани шофьори
Ще има ли поскъпване на шезлонгите и чадърите, говори министърът
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).