По разпореждане на Борисов министър обходи района на Рилските езера

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
20:34 / 01.07.2020
3978
По разпореждане на премиера Бойко Борисов министърът на околната среда и водите Емил Димитров днес направи проверка на място на изпълнението на дейностите по проект “Устойчиво управление на Национален парк “Рила" II-ра фаза“.

Министърът обходи района на Рилските езера и констатира, че строителната техника е изведена от обекта и дейностите по проекта са спрени. Установени бяха нарушения в изпълнението на проекта, за които ще бъде изготвен подробен доклад до министър-председателя, пише Блиц.

Предстои извършването на възложената от министър Димитров цялостна проверка на проекта от експерти на Оперативна програма "Околна среда“.

За установени нарушения изпълнителят ще бъде санкциониран, съобщиха от МРРБ.

Припомняме, че във вторник премиерът разпореди спиране на дейността на багерите на Седемте рилски езера, а вицепремиерът Томислав Дончев изпрати писмо до екоминистъра Емил Димитров - Ревизоро незабавно да спре изпълнението на дейностите по проект "Устойчиво управление на национален парк "Рила" - втора фаза".

Окръжна прокуратура – Кюстендил се е самосезира по случая.  И прокуратурата подхвана случая с багера край "Бъбрека" В рамките на надзора за законност, прокуратурата е разпоредила спешна проверка, която следва да бъде осъществена от сектор "Икономическа полиция“ в Районно управление - Дупница при Областна дирекция на МВР.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Предлагат по-тежки закони за пияни и дрогирани шофьори
Ще има ли поскъпване на шезлонгите и чадърите, говори министърът
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).