Пламен Николов - послушен ученик

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
10:05 / 31.07.2021
4374
Kандидатът за премиер на "Има такъв народ" Пламен Николов е роден в Горна Оряховица, но всъщност корените му са от друго място.  Семейството му е живяло преди повече от 40 години в село Сушица, община Стражица.

Николов е роден в семейство на учители. Майка му и баща му са били учители, които се местят в Разградско, а след това и в Шумен. Спомените на местните хора са бледи, помнят предимно дядото на Николов, който е бил значима личност.

Пламен Николов влезе в 46-тото Народно събрание като кандидат на "Има такъв народ" от Шумен. Николов е завършил Хуманитарната гимназия в града. Негов учител по философия е била сегашната директорка Валентина Тодорова.

"Преподавала съм му в първите години, той беше в специална паралелка с профил "Философия". За Пламен мога да кажа, че беше послушен ученик. Беше обаче с критическо мислене. Беше, и е – то ще проличи най-вероятно, интелигентен човек, амбициозен, човек, който преследва целите си. Съвсем резонно е да се занимава с политика. Мисля, че е съвсем заслужено да е водач на листа и е съвсем заслужено той да представлява града ни", заяви тя пред Нова.

А личността на Пламен Николов заинтригува все повече хора от избирателния му район, които го разпознаха дори на снимка. Въпреки, че не всички са гласували за един и същ кандидат, всички възлагат много надежди.

"Аз си позволявам вече за пореден път да перифразирам един категоричен императив, и да кажа, да му пожелая – да използва политиката както в свое лице, така и в лицето на другите – винаги като цел и никога като средство", каза още Тодорова.

Виж коментарите (2)

Още по темата (4080):
11.10.2022 Проф. Гечев: Правителство е възможно по-скоро с третия мандат
14.07.2022 Скандал и остри реплики в ЕП заради снимките от спалнята на Бойко Борисов
06.07.2022 Осъдиха жена, гласувала два пъти на парламентарните избори през април 2021
г.
25.05.2022 След въпрос на ГЕРБ премиерът скандално призна: Областният управител на Варна няма достъп до класифицирана информация
23.05.2022 Журналистка провокира Слави Трифонов с въпроси: Държавата става все по-зле! Ти къде си, Слави?
05.05.2022 Кристиан Вигенин сподели за приоритетите на БСП
Още новини от Национални новини:
НИМХ публикува официалната прогноза за празниците
Лоша новина за абсолютно всички шофьори у нас
Наши бизнесмени: Работните си места ще загубят хиляди служители
Вижте с какви заплати в бруто "Кауфланд" примамва служители
Кметът на Пазарджик остава кмет
Изключително рядко природно явление е предизвикало мощната градуш...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).