Пияният професор: Пие се навсякъде из институциите! И какво от това?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (24)
10:08 / 02.12.2013
4457
Едва ли има обществено място или институция, където не се сервира алкохол. И какво от това? В деня, когато бе заснет клипът, се бяхме събрали на катедрен съвет. Случи се така, че се имаше повод - колега професор имаше рожден ден, по-млад колега бе станал баща, а други двама почерпиха по повод хабилитация. Този четворен повод ни събра да се почерпим. Това заяви пред Нова телевизия проф. д-р Костадин Рабаджиев, ръководител катедра "Архитектура" към СУ. Преди броени дни клип с него и други пияни университетски преподаватели обиколи интернет и предизвика крайни мнения.

"Поантата тук не е алкохолът. Това наистина е много дребнаво. Откакто излезе клипът, ние избягваме да стигаме да конкретика, защото това придава излишна жалкост на цялата тази ситуация. Поантата тук е изречението: "Аз съм професор, а ти си глупак". Това заяви на свой ред блогърът Константин Голев.

"Репликата, която не знаех, че е поанта, бе изпусната пред няколко души, които влязоха при мен и искаха да ме изгонят от аудиторията, обяснявайки, че не спазвам правилника на окупацията", оправда се проф. Рабаджиев.

"Много съжалявам, ама вие не представлявате целия университет. Провалихте сесията на 20 000 студенти. Изживявате се като МВР", обърна се емоционално към Голев журналистът Иван Бакалов. "Изживявате се като комсомолци, които топят хората. Да се присмееш на пиян, е библейски грях. Това е един калташки номер. Аз не защитавам правото да се пие в университета, но вашата постъпка е обидна, доносническа", допълни Бакалов.

"Това не е донос. Ако искахме да направим донос, нямаше да излезем с лицата си. Можехме да се скрием, да пуснем клипа и никой да не знае кой го е направил", защити се Голев.

"А, не. Доносниците си имат имена", заяви Иван Бакалов и допълни: "Бил съм свидетел на много светли имена в университета, които са били пияни. И никога не ми е хрумвало да ги снимам. Вие пуснахте един клип с една подигравателна музика, вие им се подигравате".

"Недопустимо е да бъдем обвинявани, че нямаме морал. Не може да се говори за морал на едно място, каквото е университетът, а да нарушаваш правилата. Ние поемаме този риск, защото искаме утре да се върнем в тази сграда с гордо вдигнати глави", заяви накрая Константин Голев.


Виж коментарите (24)
Още новини от Национални новини:
Българин създаде приложение, което ще сложи край на преписването ...
Бойко Борисов: Изобщо не се глася за премиер
Това ни чака в близките дни
Репортер от "На кафе" бе заловена да шофира в нетрезво състояние
Делян Пеевски, председател на ДПС, посети Търговище
Морската вода е чиста, трима министри я инспектираха


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).