Петков преди делото срещу Борисов: Тук сме да опровергаем една голяма лъжа

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:27 / 09.01.2023
1627
С разпит на свидетели продължава делото на Кирил Петков срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. То бе заведено заради изказвания на Борисов, че Петков и другият съпредседател на партията - Асен Василев, са получавали комисионни за газовите доставки у нас.

Преди заседанието в понеделник Петков обясни, че цялостният иск е за 500 хил. лв., като на настоящата първа стъпка той претендира за 10 хил. лв. обезщетение.

"Днес сме тук, за да опровергаем една голяма лъжа, която беше изричана през последните 3 месеца. Такива лъжи трябва да се опровергават, за да знаят хората, че има политици, които не искат да забогатяват", каза Петков преди началото на заседанието по делото.

Отсъствието на Борисов Петков обясни със страх да се изправи пред съда:

"Аз съм тук, защото няма какво да крия, аз съм тук, защото искам да защитя надеждата на българските граждани, че има политици, които могат да се борят за техните права, без да се обогатяват. Докато г-н Борисов е готов да изкаже какво ли не в неговите пресконференции, когато опира до истинското място да се види дали нещо е лъжа или не, него го няма. Залата е празна, той се крие, зад неговите адвокати“.

Той коментира и връщането на неизпълнения мандат на "Продължаваме Промяната" за съставяне на кабинет. И заяви, че партията му има готовност да води преговори за политики при опит за формиране на правителство след връчването на третия мандат.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета
Кредитен консултант: Хората, които се замогват, търсят по-големи ...
Експерт: Ето кога коклюшът може да бъде коварен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).