Патрулите на КАТ ще сменят местата си, за да няма корупция

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (37)
11:36 / 09.09.2011
5541
Постоянна смяна на екипите от пътни полицаи и на местата, на които патрулират, за да се намали рискът от корупция. Това е залегнало сред мерките, с които правителството отговаря на критиките в последния доклад на Европейската комисия за съдебната реформа и борбата с корупцията и организираната престъпност.

Графикът с обещанията на кабинета за неотложни действия до края на годината беше приет от министрите в сряда, но огласен днес. От него става ясно, че до декември трябва да се изработи система, по която да се въртят катаджиите. Според графика това ще се прави в чувствителните области. Подобна схема на ротация се прилага в Гранична полиция.

Група от мерките са посветени на етичното поведение на полицаите и на сигналите срещу тях. Предвижда се този месец етничният кодекс в МВР да бъде осъвременен.

Източник: Дарик


Виж коментарите (37)
Още новини от Национални новини:
Слабото място на хиляди шофьори
Пенсионер, взел 100 лева добавка: Много е скъпо, седем лева за тр...
Зимата се завърна у нас, заваля обилен сняг
Гриша Ганчев не се оттегля, напротив - налива много пари
Експерт: Най-ниските цени на горива в ЕС са в България
Млечните продукти и яйцата в нашите магазини по-скъпи, отколкото ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).