Пациент почина, докато чака лекар

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (13)
09:47 / 26.06.2012
4189
Пациент почина в Спешния център в благоевградската болница, докато чака повече от два часа лекар, който да го прегледа. Виновен няма, а топката се прехвърля между медиците. Роднините се заканват да съдят болницата.

Във фаталния ден бащата на Димитър Павлов получава силни болки в стомаха. Обажда се на 112, идва линейка и отвежда болния мъж в Спешния център. Оказва се, че оплакванията му са за гастроентеролог.

"След един час чакане отидох на регистратурата, виждайки, че състоянието на баща ми се влошава, но докторът още го нямаше", разказва Димитър Павлов.

Очакваният консултант обещава, че идва до минути, но го няма повече от час.

"През това време състоянието на баща ми рязко се влоши, към 12:30 часа вече дългоочакваният доктор дойде с думите: Защо ме викате, този човек е вече пътник", разказва Димитър Павлов. "Лекарите се паникьосаха, вкараха баща ми отново в шокова зала и се опитаха да го върнат от оня свят, но уви вече беше късно".

Лекарите в Спешното твърдят, че са си свършили работата и вината е в консултанта, който закъснял.

"На нашето отделение не може да се търси вината, защото ние сме направили каквото трябва. Консултантите не са тук в отделението, те се викат от къщи. Мъжът е приет в отделението, включено му е каквото трябва, викнат е консултантът, за съжаление е закъснял", заяви д- р Владимир Рабаджийски, директор на Спешен център- Благоевград.

Дежурен в този ден бил доктор Чаракчиев. Забавянето си лекарят обяснява с професионалните си задължения в отделението по гастроентерология, където работи по договор.

"Това е отделение, в което се работи спешна дейност, аз съм консултант и мога да дам само мнение по въпроса, но не и да действам по спешност", заяви д-р Петър Чаракчиев.

Според лекаря починалият имал тежко хронично заболяване и състоянието му било неспасяемо.

Близките на пациента очакват резултатите от аутопсията, за да решат дали да предприемат мерки към лекарите, били на работа във фаталните часове.

Източник: bTV


Виж коментарите (13)
Още новини от Национални новини:
Цветница е! Хиляди българи празнуват днес
Нови изисквания за ресторантите
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).