Отива ли си "Замунда"? Три интернет доставчика в България трябва да блокират достъпа до пиратския сайт

Автор: Гено Петров
Коментари (8)
20:09 / 01.06.2023
8381
Българската асоциация на музикалните продуценти (БАМП), заедно с IFPI – организацията, представляваща звукозаписната индустрия в световен мащаб – спечелиха на първа инстанция дело срещу най-популярните торент сайтове в България. БАМП съобщи, че Софийски градски съд е постановил, че три интернет доставчика в България трябва да блокират достъпа на своите абонати до сайтовете на ThePirateBay и Zamunda.

Засега не е ясно кои са тези доставчици и дали става въпрос за трите телеком оператора в България.

Трябва да бъдат блокирани не само основните уебстраници, но и техните огледални сайтове (proxy), включително и такива, които не са изрично посочени в съдебното решение. Така ще се преустанови възможността за извършване на нарушения от администраторите на The Pirate Bay и Zamunda спрямо музикални продуценти, членове на БАМП, в качеството им на носители на сродни продуцентски права.

Делото е заведено от БАМП през 2020 г., както от името на нейните членове, така и от името на големи звукозаписни компании, членуващи в IFPI.

България се присъединява към 20 държави по света, които вече са блокирали The Pirate Bay, включително 13 държави в ЕС. Zamunda, който е най-популярният торент сайт в страната, засега не е блокиран в други държави, тъй като 80% от трафика му идва от потребители в България. Това решение ще има безспорно ключово влияние върху ограничаването на пиратството в страната занапред.

Виж коментарите (8)
Още новини от Национални новини:
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета
Кредитен консултант: Хората, които се замогват, търсят по-големи ...
Експерт: Ето кога коклюшът може да бъде коварен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).