От днес заявяваме свидетелство за съдимост и онлайн

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:19 / 03.11.2020
1856
От днес свидетелство за съдимост може да се заяви и получи от Министерството на правосъдието чрез отдалечени и квалифицирани е-идентификация и е-подпис. С мобилното приложение на компанията гражданите могат да поискат електронно свидетелство за съдимост директно през мобилния телефон - най-бързият и удобен начин за получаване на административна услуга, спестяващ време и средства, и осигуряващ безопасна среда в условията на COVID-19.

Електронното свидетелство за съдимост има същата сила като свидетелството за съдимост, издадено на хартиен носител. Е-документът може да бъде заявен 24 часа в денонощието и 7 дни в седмицата на сайта на Министерството на правосъдието. Електронните свидетелства за съдимост се издават на български и на английски език. Всички български граждани, които не са осъждани и са родени на територията на страната, могат да поискат документа с отдалечен квалифициран е-подпис на Evrotrust, независимо дали се намират в България или в чужбина.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Фермер: Положението е наистина смазващо!
Край с евтините картофи
Проф. Рачев: Времето по празниците ще е динамично, трудно ще се п...
Защо се налага да доплащаме за уж безплатните лекарства?
Велики вторник е - ден за поука
Не забравяйте чадърите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).