Определиха Красимир Вълчев за най-успешния министър на образованието

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:54 / 25.02.2021
3921
Синдикат "Образование“ към КТ "Подкрепа“ днес ще връчи грамота на Красимир Вълчев за най-успешния министър на образованието от новото време и в чест на 3 март, националният празник на Република България. Специалната грамота е учредена в чест на министър Вълчев за безспорните му заслуги във формиране на нови политики в системата на образованието и промяна на българското образование в унисон с европейския и световния опит.

По време на управлението на екипа на министър Вълчев и последното правителство на премиера Борисов учителските заплати се повишиха двойно, повишиха се допълнителните плащания за работещите в системата на образованието. За първи път се формира една нова политика за защита на педагогическите специалисти от прегарянето в професията. Синдикат "Образование“ адмирира действията на министър Вълчев, според който доброто българско образование зависи от добрите учители.

Синдикат "Образование“ към КТ "Подкрепа“ като основен социален партньор вярва в започнатите стратегии и надграждане на нови политики, които основно учителите и техните организации посочваха в интерес на децата и учениците в България и възраждането на авторитета и просперитета на българските учители.

Връчването на специалната грамота ще се случи днес от 12:00 ч в Министерството на образованието и науката, съобщават от синдиката.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Първият български космонавт: Хора идват при мен и ми искат лекарс...
Защо се стигна до бой за олио по магазините
Земетресение в Черно море
Пиян шофьор на джип предизвика катастрофа, има пострадали
След ремонт на участък възстановиха движението по АМ "Тракия" в п...
Една област в България със спешни мерки заради болните от коклюш


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).