Оперна певица сигнализира за сеч на дървета край къмпинг "Градина"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
12:37 / 19.06.2020
2735
Летуващи поазаха видеоклипове, на които се виждат отрязани огромни клони от дървета в района на къмпинг "Градина". Те призоваха за спешна намеса на общината и кметството в Черноморец.

Кадрите са засети от оперната певица Весела Нейнски. "От 10 години идвам на къмпинг "Градина". Миналата година една част от дърветата бяха много брутално окастрени, включително и такива с щъркелови гнезда. Вчера чухме резачки и решихме да подадем сигнал", разказва тя пред NOVA.

"Видяхме от далеч как се режат дървета. Снимах трима души и се опитах да разбера от тях по каква причина така грозно са орязали дърветата. Те не ни обясниха нищо. Единият дори размаха брадва“, каза още тя.

"Онова, което се установи след проверка на сигнала е, че това е частен терен. Собствениците са подали уведомление за кастрене на дървета. Предстои да разберем обаче дали имат разрешително и дали са спазени изискванията", заяви кметът на Черноморец Росен Деспов.

"В зависимост от резултатите от проверката, която ще се направи днес, ще се предприемат действия от общинската администрация", допълни той.

Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Увеличиха заплатите на полицаите
Проучване на "Екзакта Рисърч Груп": ГЕРБ-СДС с над 9% пред ПП-ДБ
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).