Опасно! Ученици се дрогират с капки за очи

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
13:24 / 04.07.2017
4251
Учениците използват нова опасна дрога под формата на капки за очи, които се продават в аптеките. За това алармират от Обществената комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в Добрич.

При предозиране може да се стигне до фатален край. Децата попадат в друг свят, виждат нереални неща, спират да усещат болка и не забелязват околните, някои дори не познават родителите си, обясниха от комисията, цитирани от БНР.

"Дори и при овладяване на състоянието не е ясно какви ще са трайните последици върху психиката при децата", съобщи секретарят на организацията в Добрич Наталия Франгова.

"Капки за очи, които се поставят в носа, не в очите, след което раздразват лигавицата и водят до упояване, до състояния, в които децата изпадат при употребата на наркотични вещества", обясни действието на дрогата Франгова.

До момента не са регистрирани смъртни случаи, но специалистите са категорични, че това се дължи на навременно потърсената медицинска помощ.


Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Специалисти от "Мама и аз": Президентът Радев е в дълбоко вътрешн...
Проф. Костадин Ангелов изригна: Абе, ти си държавата, бе!
Родопите – планината призната с най-лечебния въздух
Трафикът по границите на страната
Няколко инцидента на магистрала "Тракия"
Кошмарно задръстване на магистрала "Тракия", колите са буквално с...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).