Обмислят наказанията за шофьори да започват още от 0.2 промила алкохол

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (20)
14:05 / 22.10.2013
3362
Предложение за нов Закон за движение по пътищата се обсъжда на кръгла маса в сградата на Народното събрание. Инициативата е на депутатите от "Коалиция за България" Георги Свиленски и Татяна Буруджиева. Идеята е да бъде намален броят на инцидентите по пътя.

Мярката, която законодателите обсъждат, е наказанията за почерпени водачи, да започва още при 0.2 промила алкохол в кръвта, а не както досега - при 0.5. Освен това размерът на глобата може да зависи от количеството алкохол, с което е хванат нарушителят.

Най-вероятно санкцията ще важи само за младите шофьори. За тях се обсъжда и забрана да карат по магистрала. Въпросът обаче кои са младите на пътя предизвика спор.

Драконовски мерки поискаха и майките на загинали деца на пътя. Фирмите за подготовка на курсисти поискаха повече часове за обучение.

Източник: Нова ТВ

Виж коментарите (20)
Още новини от Национални новини:
Нови изисквания за ресторантите
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).