Няма да върнат изоставеното бебе на майка му

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (17)
11:50 / 31.07.2017
7044
4-месечният Александър, който вчера бе изоставен на детска площадка в столичния ж.к. "Младост 1", няма да бъде върнат на майката. Това обяви д-р Емил Тодоров, директор на дирекция "Закрила на детето" към Агенцията за социално подпомагане. В момента момченцето е настанено в неонатологията на Специализираната болница за активно лечение на детски болести в сравнително добро състояние.

"Бях в безизходица и ми казаха, че трябва да се оперирам. Последните 5 месеца бяха много тежки за мен", сподели пред NOVA майката Мария.

Припомняме, че сигналът за оставено без надзор бебе беше получен на телефон 112 в неделя следобед.

Майката на детето твърди, че то е стояло там само два часа и споделя, че решението да го остави е било импулсивно и е взето на момента. Твърди, че иска да си върне детето.

"Аз го изоставих за 2 часа. Мислех си, че ще попадне при по-добри хора, че животът му ще е по-добър без мен. Надявах се да му намерят семейство, но съжалих, че го направих", разказа Мария.

38-годишната жена има още едно дете - 13-годишно момиче, което живее при баща си. "През последните 12 години съм била сервитьорка. Преди раждането 8 месеца работих по 18 часа като сервитьорка. Работодателят ми прекрати договора 5 дни преди да изляза в болничен преди раждането", разказа тя.

"Беше момент на слабост. Страшна глупост е това, което направих", признава Мария и се надява скоро да може да си върне детето.


Виж коментарите (17)
Още новини от Национални новини:
Увеличиха заплатите на полицаите
Проучване на "Екзакта Рисърч Груп": ГЕРБ-СДС с над 9% пред ПП-ДБ
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).