Нова порция жега днес, довечера започва захлаждане

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:53 / 02.07.2017
3865
Днес през по-голямата част от деня и над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево. След пладне и вечерта над Северозападна България ще се развива мощна купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще паднат интензивни валежи, придружени със силни гръмотевични бури и градушки. 

Ще духа умерен и временно силен в западната половина от страната запад-северозападен, а в източната - изток-североизточен вятър. Температурите ще се понижат и максималните ще са между 32° и 37°, в югоизточните райони и малко по-високи. 

През предстоящата нощ в Северозападна и Централна България интензивните валежи, гръмотевичните бури и градушките ще продължат. На места валежите ще са значителни с количества 20-35 л/кв.м , в отделни райони от Северна България около и над 50 л/кв.м.

Атмосферното налягане e малко по-ниско от средното за юли - ще се понижава.

Над планините ще бъде предимно слънчево. След обяд и привечер над масивите от Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и до вечерта на места ще превали и прегърми. 

В западните райони от Стара планина валежите ще са интензивни, значителни по количество, ще има и градушки. Ще духа умерен и временно силен изток-югоизточен, а по-високите части - силен до бурен юг-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 28°, на 2000 метра - около 22°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен и временно силен вятър от изток-североизток. Максимални температури на въздуха: 25-28°. Температурата на морската вода е 21° край Шабла, 25° край Варна, 28° край Бургас и 23° край Ахтопол. Вълнението на морето ще е 2-3 бала


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Увеличиха заплатите на полицаите
Проучване на "Екзакта Рисърч Груп": ГЕРБ-СДС с над 9% пред ПП-ДБ
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).