Нова партия създадоха бивши кандидат-министри на Слави Трифонов

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
22:31 / 28.04.2022
3905
Трима кандидати за министри от втория неслучил се кабинет на Слави Трифонов през август 2021 г. си направиха партия. И дадоха повод да се говори за разцеплението “Има такъв народ", след като и тримата са били експерти или част от екипа на партията. Новите партийци са Десислава Димитрова, Теодора Пенева и Георги Султанов, пише "24 часа".

Те бяха номинирани за министри съответно на икономиката, на труда и социалната политика и на културата в проектоправителството на “Има такъв народ" в 46-ото НС. Начело на него тогава се смениха двама кандидати за премиери - Петър Илиев и Пламен Николов. След поредица от скандали Слави оттегли проектокабинета и той въобще не влезе за гласуване в пленарната зала на най-кратко продължилия парламент. 

Партията на 3-мата неуспели кандидат-министри се казва “Развитие". Тя е създадена на 16 април, а начело е Десислава Димитрова. Формацията тепърва ще подава документи за регистрация в СГС.

“Развитие" са за неутрална и миролюбива външна политика и ненамеса във вътрешните работи на други държави. Те се обявиха против предоставяне на военна техника за Украйна, защото по този начин щяла да се удължи агонията.

Сред основните ѝ приоритети са още трайна промяна в изборното законодателство; електронно управление; пълна прозрачност и строга отчетност при разходването на бюджетните средства и формиране на работещи обществени, политически и държавни структури и органи; заличаване на регионалните неравенства и др.

От “Развитие" се обявяват за ефективна и справедлива правосъдна система и за оставката на главния прокурор Иван Гешев. Според тях е нужна законодателна промяна, която да гарантира иницииране на референдуми от разумно множество граждани за решаване на национални и местни въпроси. Според тях демографските проблеми могат да бъдат разрешени чрез увеличаване на реалните семейни доходи, въвеждане на насърчителни мерки с преференциална данъчна политика, финансово подпомагане за второ и трето дете.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Фермер: Положението е наистина смазващо!
Край с евтините картофи
Проф. Рачев: Времето по празниците ще е динамично, трудно ще се п...
Защо се налага да доплащаме за уж безплатните лекарства?
Велики вторник е - ден за поука
Не забравяйте чадърите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).