Нов закон ни защитава при неплатежоспособност?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
20:15 / 16.06.2020
2684
Край на т.нар. "вечен длъжник". Идеята е на ВМРО и НФСБ. С подготвения законопроект се цели да бъдат защитени физическите лица при неплатежоспособност.

Патриотите предлагат общият размер на задълженията да бъде до 200 000 лева, а за да попадне под закрила лицето трябва да е "неплатежоспособно и добросъвестно".

Очаква се законопроектът да бъде внесен в парламента след две седмици.

"Всеки един български гражданин, който не може повече от три месеца да обслужва едно или повече задължения, които са в размер най-много до 200 000 лева, тъй като не е идеята да поощряваме кредитните милионери, и не по-малко от 6 минимални  работни заплати, ще може да поиска защита от съда", коментира Искрен Веселинов от ВМРО.

И допълни: "Защитавайки несеквестируемото му имуществество, той ще трябва през следващите 5 години под строг контрол да удовлетворява кредиторите. След края на този период той ще бъде освободен от остатъка от задълженията, ако има такива".

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Неприятна изненада утре
Епидемиолог обясни защо ваксината против коклюш е изключително ва...
След обществената реакция: Главчев разпореди решението за частнат...
Над 2 млрд. лева дължим на банките
От мрежата: Колоната е около 12 км, хората пият кафе край пътя
Георги Господинов се сбогува с Пол Остър


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).