Нов закон изправи на нокти автомобилните школи

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:16 / 05.10.2020
2634
Законодателните промени, касаещи начините за обучение на кандидат-шофьорите, облагодетелстват само избрани в бранша, твърдят представители на автомобилните школи . Те заплашват с протести, ако премиерът Бойко Борисов откаже да ги приеме и да изслуша техните възражения.

"По един или друг начин това, което твърдят така наречените самопровъзгласили се браншовици. Например – те казват, че са представители на автошколите. Нека да го докажат нека да убедят обществото", заяви в студиото на "Здравей, България" Красимир Георгиев от Асоциацията за квалификация на автомобилистите в България.

"Твърди се, че проектите за изменение на закона са правени в една тъмна стаичка. Оказа се, че от петимата твърдящи, че има тъмна договорка – трима от тях са присъствали на разглеждането на този проект за промени", посочва Георгиев.

Според противниците на законовите промени целта е да се пометат част от работещите в бранша. Според Георгиев години наред "Автомобилна администрация" е поощрявала създаването на така наречения "сив сектор". Така в бранша са влезли хора, неподлежащи на регулация – нещо, което с новите правила ще бъде регламентирано.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Нови изисквания за ресторантите
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).