Нивото на река Дунав се повишава в българския участък, нямало опасност

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:34 / 04.02.2021
2434
Нивото на река Дунав се повишава в българския участък, но опасност за заливане няма. Причината за високите водни нива от последните дни е топлото време и падналите дъждове в горната част на р. Дунав, които доведоха и до повишаване на нивото на реката. Към момента повод за притеснение няма, не може да се говори и за опасност от заливане на територии. Корабоплаването се осъществява нормално, а фарватерът е обозначен от екипи на Изпълнителна Агенция "Проучване и поддържане на река Дунав“.

Най-рязко е повишението при Ново село и Видин, където повишението беше с около 65 см за едно денонощие. Причина за това е изпускане на по-голямо количество вода от Хидровъзел "Железни врата“. При Русе тази сутрин е отчетено ниво от 484 см, като повишението за последните 24 часа е 36 см. Очакванията на специалистите от дирекция "Хидрология и хидрометеорология“ при Изпълнителна Агенция "Проучване и поддържане на река Дунав“ са, че през следващите два дни нивото ще се повиши още, като при Русе, то ще достигне до 543 см.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Предлагат по-тежки закони за пияни и дрогирани шофьори
Ще има ли поскъпване на шезлонгите и чадърите, говори министърът
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).