Нива с около 5400 растения марихуана е открита в близост до язовир Цонево  

Автор: Пламена Николова
Коментари (1)
12:49 / 01.10.2020
8619
Нива с около 5400 растения марихуана е открита в близост до язовир Цонево.На мястото е изградена поливна система, има генератор за ток, пръскачки, както и множество торове и препарати за растителна защита, съобщиха от пресцентъра на полицията във Варна. 

В хода на специализирана полицейска операция по противодействие на битовата  престъпност, проведена под наблюдението на прокуратурата на 28 и 29.09.2020 г. на територията на общините Провадия – гр. Провадия и с. Градинарово и общ. Дългопол - - с. Аспарухово и с. Сава, служителите от ОД на МВР Варна провериха 315 лица и 185 МПС.

На 29.09.2020 г. в землищата на селата Сава и Аспарухово, общ. Дългопол, в близост до язовир "Цонево“ е открита нива с площ около 2,5 дка, с около 5400 растения марихуана, засети в прави редици и на еднакво разстояние едно от друго. На мястото е изградена поливна система за капково напояване, има пръскачки и генератор за ток. Иззети са също и множество торове и препарати за растителна защита и др. вещи. По случая е образувано досъдебно производство, под наблюдението на прокурор от ТО Провадия при Районна прокуратура – Варна. Процесуално – следствените и оперативно – издирвателните действия продължават и в момента – извършени са претърсвания на адрес във Варна, за срок от 24 ч. по ЗМВР са задържани 2 лица, за които се проверява евентуалната им съпричастност към отглеждането на растенията.

В специализирана полицейска операция участваха 62 служители на ОД МВР – Варна и Зонално жандармерийско управление – Варна. При проверките са профилактирани 33 лица от криминалния контингент, задържани са 15 лица. Съставени са 18 АУАН и 22 фиша. Образувани са две бързи полицейски производства – за притежаване на наркотици и за управление на МПС след употреба на наркотици.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Увеличиха заплатите на полицаите
Проучване на "Екзакта Рисърч Груп": ГЕРБ-СДС с над 9% пред ПП-ДБ
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).