Нинова предложи да се замрази цената на газа

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:06 / 28.04.2022
1249
Предлагаме до възстановяване на доставките да се сложи таван или да се замразят цените на газа на текущата им стойност. Това каза вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова по време на брифинг. 

"Работодателските организации настояват да бъдат възстановени преговорите с "Газпром" и да се подновят доставките на газ. Предлагаме до възстановяване на доставките да се сложи таван или да се замразят цените на газа на текущата им стойност. Предлагаме оскъпяването, което ще дойде от алтернативните доставки да се поеме от държавата. Трябва да бъдат и удължени и компенсациите за бизнеса за ток", уточни Нинова. 

"От това, което се случва със спирането на доставките на газ, сме притеснени. Предлагаме да спасим българската национална икономика и индустрия, да запазим работните места на хората, да им осигурим прилични доходи и да предприемем мерки, които да не помпат инфлацията, а да я намаляват", категорична бе тя.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Фермер: Положението е наистина смазващо!
Край с евтините картофи
Проф. Рачев: Времето по празниците ще е динамично, трудно ще се п...
Защо се налага да доплащаме за уж безплатните лекарства?
Велики вторник е - ден за поука
Не забравяйте чадърите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).