Неузнаваеми! Дони и Момчил застанаха един до друг, нямат нищо общо с преди!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
13:11 / 22.05.2021
96475
Един от най-легендарните дуети на българската музика се завръща. Феноменалните Дони и Момчил ще имат общ концерт на 6 август в Бургас – първата им обща изява след повече от 20 години отсъствие. Те дадоха и първото си съвместно интервю в предаването "Тази събота и неделя" по bTV.

Техните песни са включени в учебниците по музика, а клипът на "Уморени крила“, първият им голям хит, е и първият български видеоклип, излъчен по MTV. 

Най-важното признание за тях обаче е статията на списание “Q", която ги подрежда сред най-великите групи на 1997 г. в света. 

Дони и Момчил се запознават още като съученици. Тогава Момчил разказва много описателно една забавна случка и Дони е впечатлен от него. Двамата стават приятели и приятелството им не се разпада дълги години след това – включително когато всеки поема различен творчески път. 

В училище те създават първата си група, наречена "Швепс“. Избрали са името, защото по това време по телевизията и радиото се върти само една реклама, на напитката "Швепс“ и музикантите преценяват, че така всеки път, когато рекламират напитката, все едно ще рекламират и тях.

След като завършват, всеки става част от различна музикална група, докато на Дони не му хрумва песента "Уморени крила“. Той кани Момчил, за да я запишат заедно и така се ражда дуетът им, без някой от двамата да е очаквал. 

Успехът им е огромен, но като всяка група един ден и те решават да сложат край. Това става по взаимно съгласие, когато установяват, че вече имат различни музикални предпочитания и са изчерпали сътрудничеството си.  

Сега, две десетилетия по-късно, Дони и Момчил отново ще застанат един до друг на сцената и според Дони това е възможно единствено защото нито по време на раздялата, нито след това, някой от тях си е позволил да каже лоша дума за другия.


Виж коментарите (2)

Още по темата (3169):
15.05.2023 Двама холивудски мачовци се разбраха за нов филм
17.05.2022 Трудно бихте я познали! Вижте как изглежда днес една от участничките в "Ергенът"
01.04.2022 Лили Иванова разпродава тениски, албуми и автографи, цените започват от 1
лев
31.03.2022 Хостеси обират чанти по тузарски барове, две от тях вече са арестувани
31.03.2022 Ваня Щерева: До всички, с които се прегръщахме тези дни - сори, дано ви няма нищо
31.03.2022 Мъжът на Сашка Васева: Монахини се грижат за нея
Още новини от Национални новини:
Увеличиха заплатите на полицаите
Проучване на "Екзакта Рисърч Груп": ГЕРБ-СДС с над 9% пред ПП-ДБ
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).