Нели Колева от Пловдив спечели голяма награда от Международен музикален конкурс

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
10:30 / 24.08.2021
2587
Бляскаво завърши шестото издание на Международният музикален конкурс "Арт старс - Звезди на изкуството"- категория класическо пеене. 

"Това беше най-силния оперен "Арт старс" досега! Чухме участници на световно ниво! Журито бе много затруднено в своя избор. Това е конкурса с най-много чуждестранни участници от създаването - от Китай, Франция, Русия, Македония!“, сподели Мила Маврова, създател и директор на "ART STARS-Звезди на изкуството". 

Голямата награда грабна Цинфан Хъ от Китай, в съперничество с Георги Димитров от София и Елоиз Комжен от Франция, които завоюваха първо място в най-силната трета група. 

Първа награда във втора възрастова група получи Нели Колева от Пловдив, а с първи места в първата възрастова група на "малките" се закичиха Йоана Дафова от Бургас и Мойра Янкова от Варна! 

Това, което отличава този конкурс от други подобни в България, освен че всички лауреати от II и III получават парични награди, е продуцентския нюанс в много от наградите. Лауреатите получават покани за участия в оперна гала на сцената на Държавна опера - Варна; участия в концерти с оркестър "Симфониета" в гр. Видин; покани за участия в оперетна гала и покана за работа в хора и участие в роля на сцената на Държавен музикален театър - София и др. Този вид награди са предоставни от членовете на журито, което е голям жест към участници и организатори! 

Конкурсът завърши с прекрасен Гала концерт с участие на лауреатите и раздаване на наградите пред многобройна и ентусиазирана публика!

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Кредитен консултант: Хората, които се замогват, търсят по-големи ...
Българинът с присадено сърце и бъбрек, покорил Килиманджаро, влиз...
Любо Ганев: Медиите и спортът ще са засегнатите от промените в ре...
Тагарев призна за SMS-и на Борисов
Порязаха някои пенсионери за Великден
Спешна помощ на плажа с джетове


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).