Наши ученици с медали от международна олимпиада по лингвистика

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
14:04 / 26.07.2021
1744
След като през изминалата година такова състезание липсваше от календара, тази година Международната олимпиада по лингвистика все пак се проведе, макар и онлайн. 18-ото поредно издание на Международната олимпиада бе с виртуален домакин град Вентспилс, Латвия, а нашите състезатели се състезаваха присъствено на място в Националния център за повишаване квалификацията на учителите в Банкя.

Страната ни е инициатор на МОЛ, и ежегодно не само изпраща по осем български участници, но и вече традиционно постига забележителни резултати. Тази година това са 6 медала - 2 сребърни и 4 бронзови, както и 1 почетна грамота! 

Ето и как са разпределени отличията в двата национални отбора и техните носители: 

Отбор 1: 

·         Александър Димитров, 10 клас, МГ Варна - сребърен медал

·         Ивайло Димитров, 12 клас, МГ Варна - бронзов медал

·         Михаела Колева, 12 клас, МГ Русе - бронзов медал

·         Атанас Бунтов, 11 клас, МГ Пловдив

Отбор 2: 

·         Александра Найденова, 11 клас, ГПЧЕ Перник - сребърен медал

·         Василена Лазарова, 12 клас, СМГ - бронзов медал

·         Деяна Шевченко, 11 клас, ПГ "Константин Фотинов", Самоков - бронзов медал

·         Дарена Георгиева, 11 клас, ПМГ Хасково - почетна грамота

Припомняме, че през 2020 Организационният комитет на Международната олимпиада по лингвистика избра състезанието да не се проведе, а през 2019 г. на 17-ата МОЛ в Южна Корея, българските състезатели спечелиха 2 златни, 2 сребърни, 2 бронзови медала и 1 почетна грамота.

МОЛ се провежда ежегодно от 2003 г. насам, като първата олимпиада е инициирана от България и е проведена в Боровец. Към 2021 г. (включително) българските участници са донесли на страната ни общо 74 медала – 19 златни, 22 сребърни и 33 бронзови. 

Сдружението на олимпийските отбори по природни науки - СООПН, е сдружение с нестопанска цел, създадено през 2010 г. по инициатива на Фондация “Америка за България". С финансовата подкрепа на Фондацията Сдружението подпомага развитието на националните олимпийски отбори по природни науки в България, като организира подготовката им за участие в международни състезания и олимпиади, и информира българското общество за наистина забележителните успехи на учениците олимпийци.

Участниците в олимпийските отбори по природни науки у нас са ученици между 8-и и 12-и клас. От създаването на българското олимпийско движение (1959 г.) по природни науки към 2021 г. нашите ученици са успели да донесат на страната ни над 1000 медала - 187 златни, 367 сребърни, 468 бронзови. - от най-престижните международни състезания и олимпиади по астрономия, астрофизика, биология, информатика, математика, лингвистика, физика и химия.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
"Ние, потребителите": Скандална нелоялна практика на туроператор
Дете е със сериозни изгаряния след взрив на газова бутилка
Мариана Кукушева: Това е най-големият великденски подарък за всич...
Радев с остра позиция за създаването на частна детска болница
Успокоиха ни за цените на агнешкото, яйцата и козунаците за Велик...
Йотова от Първомай с първи коментар за промените в закона за хаза...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).