Най-популярните марки маратонки за 2020

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:28 / 18.06.2020
7273
Спортните обувки не са онова, което бяха. Предназначението им не е само да създадат комфорт по време на спорт и спряха да се носят само по зали, игрища и кортове. Можете да видите шефа на просперираща компания да влезе на съвещание с маратонки, както и дами на бизнес среща с тях. Ако преди няколко години това щеше да се отчете като тотална липса на вкус и маниер, днес далеч не е така. Спортните маратонки станаха стилни заради уникалните модели, които редица марки създават и неповторимото усещане за комфорт.

Кои са най-добрите сред най-добрите маратонки на световния пазар

Nike

Първото място дори не е оспорвано, както се казва Nike са си Nike. Историята им започва много отдавна и откакто са на пазара, те правят революционни промени. На първо място със своите модели на Air Max – въздушна възглавница/капсула, която се поставя в задната част на подметката и прави обувката изключително комфортна. С годините и излизането на нови модели, тази въздушна капсула е увеличавала своя размер, заедно с удобството, което носи. Доказан благоприятен ефект върху глезени и стави, а с това и върху цялото здраве. Другата силна страна на компанията е рекламата, която правят, всяка следваща има взривен ефект върху обществото и купуванията скачат на секундата. Тук обаче не говорим за кух маркетинг, а за наистина оправдана стока. Едни от най-известните популярни личности, които рекламират Nike, са Кристиано Роналдо, Майкъл Джордън (за когото бяха пуснати специален модел обувки – Nike Air Jordan), Роналдиньо, Федерер и Рафаел Надал, са само част от тях.

Adidas

Почтеното второ място е за не по-малката класика в жанра – Adidas. Въпреки, че по продажби Nike я задминава със значителна разлика, Adidas по нищо не отстъпват по качество. За разлика от тях обаче, историята на марката има доста възходи и падения, като производителите ѝ имат своите добри и лоши времена. Благодарение на неуморния и смел дух обаче, те не слизат от пазара, а напротив, отново и отново се възкачват до върховете. Adidas залагат на леки, но здрави материи, на ортопедични стелки и модели, които са създадени не просто за удобство, а за професионален спорт.

Converse

За повечето хора Converse и добри кецове са синоними. Безспорен фаворит на пазара и масово носещи се обувки в ежедневието на милиони хора по света. Моделът Chuck Taylor All Star е най-купувания в историята и до днес.

Reebok

Популярни като най-добрите обувки за спорт (лека атлетика, фитнес, крос, танци и др.), особено предпочитани от женската част. Като цяло на пазара съществуват от повече от век, като в последните години започват да влизат в една по-тясна ниша на производство, която е особено подходяща именно за спортове и по-насочена към дамите. Моделите им обаче са изключително разнообразни, задоволяващи и най-претенциозния вкус на момичетата.

Puma

Немската марка се слави с високо качество на разумни цени. Моделите им са по-спортно насочени, но перфектно могат да се съчетаят и с ежедневен стил, като една от малкото критики към тях е, че моделите се базират на една и съща в основа в идеята и това ги прави почти еднакви.

Най-интересното в модата при дамските и мъжки маратонки днес, е че всички гиганти в бранша постоянно "жонглират" между доброто старо ретро и иновации в бранша.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Над 2 млрд. лева дължим на банките
От мрежата: Колоната е около 12 км, хората пият кафе край пътя
Георги Господинов се сбогува с Пол Остър
Пътуването с автобус - удобно само за хора под 170 сантиметра
Депутатът с осемте самолета вече не е част от ПП
"Ние, потребителите": Скандална нелоялна практика на туроператор


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).