НИМХ: Идват 2 снежни дни, навсякъде ще вали много, ще натрупа

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
13:29 / 23.02.2022
67676
В петък и събота преди обяд времето ще бъде предимно слънчево. Вятърът в много райони ще стихне и сутрин на места в равнинната част от страната видимостта ще е намалена. Минималните температури ще са между минус 5° и 0°, а максималните - между 7° и 12°. В събота след обяд облачността ще се увеличи, все още без валежи. По-късно през деня със слаб североизточен вятър ще започне да прониква студен въздух.

В неделя ще бъде облачно, от запад ще започнат валежи, които до края на деня ще обхванат цялата страна. В по-голямата част от страната ще вали сняг, в Дунавската равнина и Източна България отначало дъжд, който с продължаващото понижение на температурите ще преминава в сняг. Вятърът ще е от изток-североизток, умерен, в източните райони и силен. В понеделник валежите ще продължат, в цялата страна ще са от сняг, в югоизточните райони - от дъжд.

Има повишена вероятност да са значителни по количество. Ще остане ветровито, особено в източната половина от страната и планините. Ще се образува нова снежна покривка, а в планинските райони и Североизточна България ще има условия за виелици и навявания. Температурите ще са близки до 0°. Във вторник валежите ще отслабнат, в много райони ще спрат.

Облачността ще се задържи значителна, а вятърът ще е до умерен от север. В сряда слаби превалявания от сняг ще има само на отделни места, главно в планинските райони. Вятърът ще се ориентира от северозапад, облачността ще се ракъсва, в отделни райони и ще намалява. Прогнозата е на синоптиците от НИМХ.

Виж коментарите (2)

Още по темата (489):
10.02.2023 Излезе прогнозата за времето за уикенда и началото на новата седмица
28.10.2022 Нашенци луднаха, разграбиха магазините за електроуреди
14.07.2022 Може да останем без парно тази зима
01.07.2022 Стартира приемът на документи за отпускането на помощи за отопление
26.04.2022 Край на отоплителния сезон в Пловдив 
21.04.2022 Автомобили закъсаха в снега, шофьорка излезе от колата
Още новини от Национални новини:
Кампания 2024: Какви промени се готвят в обвързаното подпомагане ...
Вигенин води листата на БСП за евроизборите
Синоптикът Янков ни попари с прогноза за празничните дни
Велико Минков: Притеснявам се Габриела не е в добро психично съст...
Президентът на Хърватия: Само България е по-зле от нас
Плъзна нова измама с имейли, SMS-и и гласови съобщения


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).