Мъж почина след забавена медицинска помощ

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
22:20 / 19.08.2021
2363
Близките на починал мъж в Тетевен обвиняват дежурната лекарка, че не е предприела адекватни животоспасяващи действия с мотив, че пациентът не носел рецептурната си книжка.

Лекарката отговори, че на пациента били предложени лекарства, но той отказал да ги вземе, защото не му е предложена вода от бутилка, а от чешмата.

На 11 август шофьорът на бус Мирослав Тодоров търси помощ заради високо кръвно, разказват близките му пред БТВ. Според тях дежурният лекар в спешното отделение в Тетевен губи ценно време, като иска от пациента рецептурна книжка и стари епикризи. Освен това отричат лекарката да му е предлагала вода и лекарства, преди да му донесат те.

Компетентният орган по случая е Агенция "Медицински надзор“, заяви управителят на Спешна помощ за област Ловеч Д-р Силвия Моева. Тя е насочила роднините към агенцията, а те са подали жалба.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Симеон Симеонов: Целта на всяка една професионална гимназия е да ...
Как да се предпазим от ухапване на кърлежи?
Обичан морски курорт вече гъмжи от туристи
Лошо време на Разпети петък, удрят ни бури и градушки
Български фермер разкри огромна далавера с млякото у нас
Отложиха пускането на газовия терминал край Александруполис


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).