Мълнии удариха къща и електрически стълб в българско село

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
21:46 / 19.08.2021
2510
Мълнии удариха къща и електрически стълб в село Мухово. По чудо няма жертви и пострадали. Въпреки вятъра и водния режим в селото, за няколко часа пожарът в къщата е потушен. Спасени са и съседните имоти.

Няколко часа по-късно щетите се виждат ясно – вторият етаж на къща е напълно изгорял. За щастие вътре не е имало никого. В съседен имот обаче е бил 95-годишният Кирил. На броени метри от дома му се стоварила втората мълния. И избухнал пожар.

Огънят пълзял бързо към дома му, а съседите опитвали да го спрат с всички налични средства. Сред борещите се с огъня били Румен и Стефан.

"Гръмнаха светкавици и се запали. В чешмите нямаше вода и се паникьосахме. Добре, че пожарната дойде бързо и имаха вода", разказват пред камерата на Нова те.

Лариса и съпругът й живеят в Мухово едва от два месеца. Идват от Донецк. Тя е и първият човек, подал сигнал за помощ. С предупреждение, че в селото вода няма.

"Аз се събудих и видях нещо в тази посока. Звъннах в пожарната и предупредих, че в нашето село няма вода. Пожарът беше ужасяващ. Просто ужасяващ", разказва Лариса.

Призори пожарът бил потушен. Благодарение не само на пожарникарите, но и на жителите на Мухово.

"Чудо е. И голям стрес. И голяма благодарност към Бог, за спестяване на всичко", добавя Лариса.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Кредитен консултант: Хората, които се замогват, търсят по-големи ...
Българинът с присадено сърце и бъбрек, покорил Килиманджаро, влиз...
Любо Ганев: Медиите и спортът ще са засегнатите от промените в ре...
Тагарев призна за SMS-и на Борисов
Порязаха някои пенсионери за Великден
Спешна помощ на плажа с джетове


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).