Много важна информация! Смъртоносна игра става все по-популярна у нас!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (9)
20:59 / 03.05.2017
17792
Повече от 30 ученици от Смолян са играли опасната игра "Син кит". Това установиха експертите от Районната здравна инспекция в града, докато изследваха възможните опасности за младежите в интернет. Оказва се, че децата в Смолян добре познават зловещата игра, в която се изпълняват абсурдни мисии, някои от които опасни за здравето и живота на участниците.

Играта "Син кит" доби популярност, след като в социалните мрежи се появи информация, че тя е довела до самоубийството на над 100 деца в Русия. В последствие обаче тази информация не беше доказана. Според интернет експерти целта на разпространението на неверните новини е генерирането на повече посещения на дадени уебсайтове.

Любопитството било водещият мотив за включване в играта, коментираха още от Здравната инспекция. Поканите идвали от непознати, а мисиите били сходни с тези в Русия. По думите на главния експерт в РЗИ - Смолян - Светлана Стефанова децата се отказвали, когато били предизвикани да подпалят дома или училището си или пък да извършат кражба. Тогава те получили заплахи, че ще бъдат открити по IP адреса и ще бъдат убити те или родителите им.

Такава опасност обаче няма, успокояват специалистите по киберпрестъпленията. Единственият начин, по който децата могат да бъдат открити, е чрез личните данни, които дават във своите профили. Тревожно е обаче, че повечето деца не смятат за нередно да публикуват подобна информация.

Източник: btv


Виж коментарите (9)
Още новини от Национални новини:
Агнешкото до 28 лева за килограм, но засега!
Теглят номерата на машините за съответствие за предстоящия вот "2...
Борисов: Преговори с ПП-ДБ може да има, но без Петков, Денков и В...
Какво ще се случи с цените на горивата в следващите дни?
Дезинформацията е най-вече за ваксините срещу коклюш
Банкери: Има банки, които дават


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).