Млада жена с гневно послание към работодателите: Схващате ли за какво говоря?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (17)
11:52 / 06.11.2023
52762
Алба Гарсия е поредната млада жена, която прибягва до социалните медии, за да изкаже възмущението си от това колко трудно е за младите хора днес да си намерят работа, още повече пък, ако тя им е първа.

Според нея завишените изисквания в комбинация с нужните години опит, за които настояват голяма част от работодателите, представляват сериозно препятствие за младите кадри да започнат работа където и да е.

Тя е започнала да търси работа по обяви в интернет, когато попаднала на оферта за позицията продавач-консултант във верига магазините Tedi. 

"Забележете, искат две години опит и поне два езика, обучение на не знам си какво и стаж от не знам си колко време! Прощавайте, но ако имах такъв опит и говорех 8 езика, надали щях да си търся работа в Tedi," разпалено обяснява тя.

"Сякаш ви трябва авиоинженер, който да прекарва баркода на касата! Схващате ли за какво говоря?“, допълва тя, като още веднъж подчертава, че критериите за работа са прекалено високи.

Голяма част от потребителите са съгласни с недоволството на младата жена, признавайки, че в действителност бизнесът има свръхголеми очаквания към по-младите хора, пише "Факти".

Виж коментарите (17)
Още новини от Национални новини:
Първи подробности за тежката катастрофа край "Маказа", има много ...
Днес отбелязваме Международния ден на сестринството
Поскъпват основни хранителни стоки
Тежка катастрофа спря движението за "Маказа"
Въпреки високите, българите не спират да купуват имоти в това рай...
Времето днес леко ще ни пообърка


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).