Млад мъж с 15 присъди остава в ареста заради кражби и теглене на пари от чужда карта

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:25 / 18.02.2021
1874
Окръжен съд – Русе определи първоначална мярка за неотклонение "задържане под стража" на 31-годишния А. А., обвиняем за две кражби при опасен рецидив и за ползване на чужд платежен инструмент без съгласието на титуляра. Според прокуратурата, на 02.10.2020 г. са били разбити странични стъкла на два автомобила и от купетата са отнети различни вещи. Непосредствено след това от АТМ в същия район са били изтеглени 410 лв. от сметката на собственика на едната кола.

За първото престъпление в Наказателния кодекс е предвидено наказание лишаване от свобода от три до петнадесет години, а за второто – от две до осем години лишаване от свобода и глоба.

От справката за съдимост е видно, че обвиняемият е осъждан общо 15 пъти за кражби и други престъпления. На 17.06.2020г. е излязъл от затвора, където е изтърпял последната си присъда.  

Съдът счете, че от събраните на досъдебното производство писмени и гласни доказателства и доказателствени средства може да се направи обосновано предположение, с голяма степен на достоверност, че обвиняемият е извършител на двете престъпления. Тежестта на обвинението, липсата на трудова ангажираност и съдебното минало на А. А. обуславят реалната опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление с оглед неговите трайни престъпни навици.

Мотивът на защитата, с който моли за по-лека мярка за неотклонение, а именно - наличието на постоянен адрес в гр.Русе, според съда е обстоятелство, което е било налице и към момента на извършването на деянията и явно не е възпряло обвиняемия. Съдебният състав прие твърденията за здравословни проблеми на А. А. за недоказани, тъй като по делото липсват каквито и да е данни в тази насока.

Определението на Окръжен съд – Русе, с което е взета по отношение на А. А. мярка за неотклонение "задържане под стража" може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен срок.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Нови изисквания за ресторантите
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).