Митрофанова пред Карбовски: Бих гласувала за "Възраждане", ако бях българка

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
09:01 / 21.04.2023
1913
"Ако бях български гражданин, бих гласувала за този, когото разбирам - за "не подкрепям никого" или Костадин Костадинов (бел. ред. лидерът на "Възраждане")."

Това обяви руската посланичка в България Елеонора Митрофанова в интервю за Мартин Карбоски, което е публикувано в неговия видеоблог в "Ютюб".

"Защо бих постъпила така ли? Защото може би от всички да ги наречем условно опозиционни партии, той най-малкото изразязва пробългарска позиция, което ми харесва. Мисля, че има балансиран подход във външната политика", обясни още Митрофанова.

Интервюто е публикувано в сряда - денят, в който в парламента Асен Василев от "Продължаваме промяната" открито нарече "Възраждане" прокремълска партия. Митрофанова обаче защитава Костадинов и отрича той да представлява интересите на Москва.

"Не, не бих казала, че той представлява руските интереси в България. Може би - "Русофилите". Да, разбира се. Друг е въпросът, че не печелят нищо. Но по принцип това е (Николай) Малинов", отговаря Митрофанова.

"А финансирате ли Малинов", пита Карбовски.

"Не, как... Не. Ние от посолството не финансираме никого", отвръща тя. На няколко пъти в интервюто Митрофанова подчертава, че Русия няма пари в момента да плаща нито на политици, нито на журналисти. 

Руската посланичка прави и кратък анализ на политическата ситуация в България.

"ГЕРБ е партия, която е била в управлението достатъчно дълго време, има своите силни страни, затова и вотът за тях не е изненада. Те са познати като управленци, как да го кажа- това е дракон, но свой дракон. ПП изгубиха доста от позициите си, но в коалиция с ДБ получиха добри проценти, но те също вече са познати лица", казва тя. 

Митрофанова обяви, че хората искали да дойдат нови лица в политиката и направи забележка на партиите, които говорят, че обичат Русия, а трябвало да обичат България.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).