Митов: ГЕРБ-СДС отива на изборите с претенциите за победа

Автор: Цвети Тончева
Коментари (0)
21:02 / 26.02.2023
1142
Важното за подреждането на листите е, че ГЕРБ – СДС отива на изборите с претенциите за победа, за да може България да има правителство. Кирил Ананиев и Петя Аврамова са част от нашия отбор и имат и ще имат своята роля в екипа на ГЕРБ. Това каза Даниел Митов, зам.-председател на ГЕРБ по NOVA NEWS.

"Продължаваме промяната и "Демократична България“ се събират, защото усещат слабост по отделно. Те не желаят България да има правителство. Те говорят как есента ще се ходи на избори две в едно“, посочи той.

Той изрази надежда, че на този път избирателите ще осъзнаят, че единствената партия, която може да осигури правителство и стабилно управление е  ГЕРБ – СДС.

Политикът коментира казуса с Паметника на съветската армия. Той каза, че от ГЕРБ – СДС искат паметника да бъде демонтиран. "Позорен символ на комунистическата партия трябва да намери мястото си в Музея на социалистическото изкуство“, допълни Митов.

Когато се прави правосъдна реформа, тя трябва да се прави разумно, а не да се прави "реформа на реформата", посочи той. Трябва да има механизъм за контрол на главния прокурор, но не може да се прави правосъдна реформа "на парче", не бива да има и партийни нюанси, допълни Митов.

Политикът каза, че войната в Украйна ще приключи когато Русия се изтегли от украинската територия и Украйна възстанови териториалната си цялост.

"Когато се нарушават фундаментални принципи на международното право, когато се извършват престъпления срещу човечеството всеки ден от страна на Руската федерация, говоренето за баланси обслужва агресора. България, за съжаление, под ръководството на Румен Радев и по време на правителството на Кирил Петков, заемаше безкрайно нерешителни позиции“, каза Даниел Митов.

"Разпространяваха се картинки, в които пишеше какво България не дава на Украйна. Сегашната позиция на ПП е неразбираема, имайки предвид как се караше Калина Константинова на украинските бежанци. Толкова по въпроса за двойните стандарти. Ние сме заели позицията си още от самото начало – ясно, твърдо и категорично“, завърши той.

Виж коментарите (0)

Още по темата (817):
28.04.2024 Ще има ли поскъпване на шезлонгите и чадърите, говори министърът
17.04.2024 Главчев към Радев: Нямам доверие на двамата министри, предложени за смяна
07.04.2024 От ПП-ДБ призовават Радев да не подпише указа за служебен кабинет
07.04.2024 Лена Бориславова: Служебният кабинет е провокация към ПП
28.06.2023 Трифонов: Всички, които са гласували за ПП-ДБ, всъщност са гласували за Бойко Борисов
24.06.2023 Ето колко струваха последните избори на партиите
Още новини от Национални новини:
Как да се предпазим от ухапване на кърлежи?
Обичан морски курорт вече гъмжи от туристи
Лошо време на Разпети петък, удрят ни бури и градушки
Български фермер разкри огромна далавера с млякото у нас
Отложиха пускането на газовия терминал край Александруполис
Кампания 2024: Какви промени се готвят в обвързаното подпомагане ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).