Министърът на културата за клипа: Бях под влияние на две неща

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (12)
19:06 / 10.04.2022
21687
Снимах видеото, защото бях сам, слънцето щеше да залезе скоро, реших да се насладя на последните лъчи и да благодаря на всички, които ме поздравиха преди седмица. Това каза министърът на културата Атанас Атанасов в предаването "120 минути" по Би Ти Ви. Той обясни, че никога не е приемал нито алкохол, нито наркотици и дори не е имало почерпка за рождения му ден.

"Няма да си подам оставката, другото вече съм го казал. Това видео не беше случайно, беше много съзнателно заснето.Съжалявам, ако съм предизвикал негативни емоции, това не беше целта. Целта беше да направя тест, да привлека внимание, защото имам да казвам много неща. Да се обърна към хората по мой си начин и този тест проработи", каза още Атанасов.

Той обясни, че не е ползвал личния си профил във фейсбук, откакто е станал министър на културата, защото това е много отговорно. Но е решил да се обърне пряко към хората, а не чрез медиите. "Истинската новина от петък беше, че 30.4 млн лева са във фонд "Култура". Радвам се, че сега хората гледат към културата", допълни министъра.

Той каза, че новината за средствата е получила само 12 споделяния в социалната мрежа и никой не е обърнал внимание, както и на другата новина, че са отделени 1 млн лева специално за филми на детска тематика.

"Единственият начин да се справим с тази битка е да обърнем прожекторите кум нас", каза Атанасов. В следващото видео, което той ще публикува в профила си във фейсбук, ще бъде за подробности за Национален фонд "Култура", но ще помисли дали да го снима отново до прозореца.

"Бях под влияние на две неща, чувство на благодарност, което ме кара да говоря бавно, винаги е така, и съвсем естествената умора в петък вечер в 7:30. Атанасов не даде оценка за над стоте дни в работа на кабинета, но подчерта, че искат да се случват много повече неща в ресора му. "Имам по-ясна престава къде се намирам и как трябва да се променят нещата", каза министърът.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (12)
Още новини от Национални новини:
Кампания 2024: Какви промени се готвят в обвързаното подпомагане ...
Вигенин води листата на БСП за евроизборите
Синоптикът Янков ни попари с прогноза за празничните дни
Велико Минков: Притеснявам се Габриела не е в добро психично съст...
Президентът на Хърватия: Само България е по-зле от нас
Плъзна нова измама с имейли, SMS-и и гласови съобщения


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).