Мария, която стана новият "Мастър шеф" на България, сподели кaкво ще направи с наградата

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
10:35 / 27.05.2021
8060
Мария Жекова грабна титлата в седмия сезон на кулинарното шоу MasterChef, като спечели надпреварата за най-добър хоби готвач на България и наградата от 100 000 лева.

"Сега вече пред мен са отворени вратите да постигам мечтите си и седя отговорна пред тях да го направя", каза Мария в студиото на "Тази сутрин".

"Вярвам, че бях смела - може би това е, което ми даде преднина. Аз имам смелост и психика да направя нещо, което някой друг не би дръзнал да направи - и това ме отведе до финала и до победата", споделя тя.

"Смелостта да експериментирам с продукти и концепция, която е рискова - не ползвах рецепти, всичко се роди в главата ми - това е нещото, което беше оценено доста високо от журито, за което много благодаря", допълва Жекова.

"Аз съм голям любител на пухкавите вкусни кексове и редовно вкъщи си приготвяме семпли и постни кексове, които обаче са пълни с вкус и душа", споделя тя за любимите си десерти.

Мария Жекова сподели, че ще инвестира една част от паричната награда, за да прокара водопровод до родопската къща в село Върбово, в която живее, както и за да я реновира и да я запази автентична.

"Най-тъжното ми е, че там са останали много малко хора - в нашата махала има само един постоянен жител. Там се научих да познавам гъбите. Благодарна съм, че местните ни приеха като родни деца", споделя Мария.

"Моята мечта всъщност е малко по-различна от това да отворя ресторант - искам да имам свое място, на което единомислещи хора да се събираме, за да обменяме идеи и опит; да градим кулинарна култура и да се учим едни от други", казва тя.

Виж коментарите (1)

Още по темата (3169):
15.05.2023 Двама холивудски мачовци се разбраха за нов филм
17.05.2022 Трудно бихте я познали! Вижте как изглежда днес една от участничките в "Ергенът"
01.04.2022 Лили Иванова разпродава тениски, албуми и автографи, цените започват от 1
лев
31.03.2022 Хостеси обират чанти по тузарски барове, две от тях вече са арестувани
31.03.2022 Ваня Щерева: До всички, с които се прегръщахме тези дни - сори, дано ви няма нищо
31.03.2022 Мъжът на Сашка Васева: Монахини се грижат за нея
Още новини от Национални новини:
Нови изисквания за ресторантите
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).