Македонецът Миленко ще бъде обявен за нежелан в България

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
09:02 / 01.10.2016
4833
Македонецът Миленко Неделковски ще бъде обявен за нежелан в България. Това каза пред БНТ външният ни министър Даниел Митов. По думите му вандалският акт на македонеца е "пълно падение на човешката личност". 

България вече е направила постъпки пред правителството в Скопие да възстановим паметната плоча на загиналите български войници на връх Каймакчалан. 

Министър Митов определи провокацията на Миленко Неделковски като изключително грозна и е нормално цялото българско общество да реагира. 

Българското правителство веднага е реагирало, като сме поискали от властите в Скопие да се разграничат от този акт. Външният ни министър заяви, че инициативата за поставянето на плочата е на група български граждани, а не е акт на българското правителство, така че не може да се води спор около законността ѝ. 

"Но вандалският акт на въпросния човек е пълно падение на човешката личност. Затова ние вече сме направили постъпки пред правителството в Скопие да възстановим - този път чрез акт на българската държава, въпросната плоча и въпросният Миленко - аз лично съм задействал процедура за това да бъде включен в списъка с чужденците, нежелани на територията на Република България", каза Митов.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Предлагат по-тежки закони за пияни и дрогирани шофьори
Ще има ли поскъпване на шезлонгите и чадърите, говори министърът
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).