МВР облича ченгетата с летни тениски за 500 бона

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (8)
10:00 / 06.09.2014
3469
МВР вади от бюджета си над половин милион лева, за да купи нови летни тениски на полицаите, въпреки че сезонът вече е към края си. Това става ясно от обявената обществена поръчка на сайта на ведомството, с която се търси доставчик на дрехите. С организацията на търга за обновяването на гардероба на униформените се е е захванала дирекция "Управление на собствеността и социални дейности" в МВР. Планира се да бъдат доставени 17 266 броя летни тъмносини тениски с къс ръкав и надпис "Полиция". Не само ченгетата обаче ще бъдат пременени с нови фланелки - такива ще има и за пожарникарите, жандармеристите, граничните полицаи и служителите в отделите за миграция. За тях ще има още 12 000 бройки със съответната щампа на тях. На практика обаче тениските ще пристигнат посред зима и ще трябва да отлежават в складовете до следващото лято. В рамките на поръчката все пак ще бъдат доставени и 500 фланелки с дълъг ръкав за полицаите.

МВР обявява търг и за рециклиране на бронежилетки с изтекъл срок на годност. За целта ще бъдат заделени още близо 360 000 лв.

В рамките на поръчката изпълнителят ще рециклира 580 противокуршумни жилетки, които след това трябва да бъдат годни за ползване в продължение на 5 г.

В пакета от обществени поръчки на МВР има и обявление за доставка и монтаж на две професионални перални машини, една сушилня и една съдомиялна машина. Техниката е за почивните бази на ведомството във Варна, Несебър, Велинград и Боровец. Прогнозната стойност на поръчката е 38 520 лв., които също ще бъдат заделени от бюджета на МВР.

Трите търга на ведомството са за близо 1 млн. лв. а в същото време министърът на вътрешните работи Йордан Бакалов изнесе тревожни данни за куп дейности, които МВР не може да разплати. Сред тях е липсата на финансиране за част от планираните обществени поръчки, които предстоят да се изпълнят в рамките на бюджета за тази година на стойност над 36 млн. лв. Поетите и неразплатени задължения пък достигат близо 18 млн. лв. Въпреки огромната дупка в бюджета на МВР Бакалов все пак успокои служителите, че пари за заплати ще има.

Източник: в. "Монитор"


Виж коментарите (8)
Още новини от Национални новини:
Учените регистрираха най-високото изригване на Слънцето
Жена загина при челен удар на две коли
Двойно повече мъже са кандидат-депутати от жените
Откриха котвена мина с 4 рога в нашето море!
Една от най-известните родопски крепости привлича десетки хиляди ...
Пиян турски шофьор се изложи на АМ "Тракия" с 50 евро


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).