МВР: Не се връщат мутренските времена, убийствата са в пъти по-малко

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
16:21 / 28.07.2017
4116
"Пише се по медии, че се връщат мутренските времена, но ще ви дам статистика: 491 убийства годишно сме имали в началото на прехода, докато 79 са убийствата за 2017 г., но тъй като сме в средата на периода, може да се очаква, че ще надхвърлят 100 до края на годината. Но в никакъв случай няма да стигнат числото от началото на 90-те години". Това заяви министърът на вътрешните работи Валентин Радев по време на пресконференция.

От ведомството представиха и данни за войната по пътищата. Само за седмица - в периода 3 - 9 юли, са регистрирани 17 121 нарушения на Закона за движение по пътищата.

От началото на година досега в катастрофи са загинали 322-ма души, а ранените са 4438.

"Двойно вдигнахме глобите, но водачите, които карат с висока скорост стават все по-нахални. Затова наказанията трябва да са по-сериозни, с подкрепата на цялото общество", каза още министър Радев.

Повече от 1000 декара гори и 400 декара сухи треви са изгорели през последния месец, уточниха още от МВР. На територията на страната са възникнали над 160 пожара, като основната причина за тях отново е небрежност при боравенето с огън.

Статистиката на МВР сочи още, че нараства броя на регистрираните хулигански прояви и телефонни измами. "Ало" мафията е успяла да излъже 308 жертви от началото на 2017 г.

"Специализирани полицейски операции се извършват всеки ден. Свързани са основно с превенцията", отбеляза вътрешният министър.

"Няма съществен напредък по отношение на извършителите на престъплението срещу нотариусите в София, но е ясно, че то е било планирано предварително и вероятно е свързано с работата на майката", заяви главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов.

Той каза, че по случая с нападението над журналиста Иво Никодимов се правят "анализи на движението на хора, изследват се записи от камерите, показвани са му снимки, има известни противоречия в неговите показания, което може да е свързано със стреса след побоя над него".

Източник: Нова тв


Виж коментарите (6)
Още новини от Национални новини:
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...
Агнешкото до 28 лева за килограм, но засега!
Теглят номерата на машините за съответствие за предстоящия вот "2...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).