Любими образи от български филми "оживяха" върху торти

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
18:25 / 01.04.2022
1928
Български сладкари и декоратори се впуснаха в интересно творческо състезание в създаване на скулптури от захарно тесто. Майстори от всички краища на страната, а и такива, които живеят в чужбина участваха в направата на торти изобразяващи ликовете на актьори от "Българските филми". 

В опит да подобрят уменията си и да създадат добро настроение арт сладкари се впуснаха в нетрадиционна колаборация. 21 от тях създадоха скулптури от захарно тесто на тема "Българските филми". 

Сред забележителните творби бяха тези на Георги Парцалев, чийто лик от ядливо тесто бе пресъздаден по уникален начин. Тодор Колев в ролята си в "Господин за един ден" също беше сред нестандартните изделия. Майстор на комичния образ е Таня Шенгерова. 

Някои декоратори избраха да направят захарна картина на своя избран актьор, като Антоанета Борисова, която е машинен инженер. 

"Създадох картина на любимия ми актьор Стефан Данаилов. В това предизвикателство участвам единствено заради удоволствието", споделя пред Нова тв тя.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Кампания 2024: Какви промени се готвят в обвързаното подпомагане ...
Вигенин води листата на БСП за евроизборите
Синоптикът Янков ни попари с прогноза за празничните дни
Велико Минков: Притеснявам се Габриела не е в добро психично съст...
Президентът на Хърватия: Само България е по-зле от нас
Плъзна нова измама с имейли, SMS-и и гласови съобщения


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).