Липса на кворум провали днешното заседание на парламента

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:53 / 04.11.2020
1426
Липса на кворум провали днешното заседание на парламента. При първоначалния опит за регистрация в зала имаше 119 народни представители, при необходимия минимум от 121, а при втория опит дори бяха с един по-малко – 118. След двете неуспешни регистрации председателят Цвета Караянчева обяви, че днес законодателният орган няма да заседава.

"Колеги от БСП, моля ви, не надничайте през вратата. Когато имаме кворум, ще ви извикаме. Ако ви е интересно, елате да се регистрирате“, призова Караянчева опозицията, която днес отново отсъстваше от пленарната зала.

Освен депутатите от левицата, колегите им ДПС също не участваха в регистрацията. На днешното заседание парламентът трябваше да гласува промени в Закона за публичните финанси, Закона за ДДС и Закона за закрила на детето. 

От ГЕРБ и Обединените патриоти разкритикуваха поведението на БСП и ДПС и го определиха като "пир по време на чума". Според тях останалите партии в парламента трябва да преодолеят това дребнава чувство на пиршество и да се върнат в зала.

"Днес е ден на вододел. БСП и ДПС днес показаха своето истинско политическо лице на лицемерие. Ако досега можеше да се намери някакво оправдание за тяхното отсъствие и повърхностно поведение в зала, сега, когато сме в навечерието на приемането на бюджета, когато се гледат данъчните закони, това е безотговорно", заяви Валери Симеонов.

И сега ли трябва да демонстрираме нагла безотговорност, каза още Симеонов, визирайки многото болни от коронавирус депутати и тежката криза.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета
Кредитен консултант: Хората, които се замогват, търсят по-големи ...
Експерт: Ето кога коклюшът може да бъде коварен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).